Zaklęte rewiry przedwojennej gastronomii – spotkanie z Bartoszem Paluszkiewiczem
  • W MAL

Polska dwudziestolecia międzywojennego kojarzy nam się z zawirowaniami historycznymi i walką o jak najszybsze odbudowanie kraju, który znów pojawił się na mapach. 

Jej stolica, Warszawa zwana była wtedy Paryżem północy. Jej piękno opiewano w pieśniach a barwna różnorodność jej mieszkańców nadawała jej swoisty klimat. Lecz jest jeden aspekt, który często pomija się w tych opowieściach.

Jest to gastronomia!
Czy wiecie cokolwiek o przedwojennej gastronomii? 
Co jadano, co pito w Warszawie i w innych miastach? 
Czy wiecie gdzie imprezowali Wasi pradziadkowie? 
Które bary i restauracje były najchętniej przez nich odwiedzane?
Tego i wielu ciekawych rzeczy dowiecie się już w piątek 6 listopada od naszego prelegenta – Bartosza Paluszkiewicza!

Bartosz Paluszkiewicz to propagator historii polskiej gastronomii, związany z gastronomią od ponad 15 lat, autor i twórca strony na facebooku p.t. ,,Przedwojenne restauracje, bary i hotele” (https://www.facebook.com/gastro2rp).

Spotkanie online transmitowane będzie na portalu Facebook. 

KIEDY?: 6 listopada 2020, 19:00

Skip to content