Fermentuję – nie wyrzucam | warsztaty kulinarne online

Warsztaty fermentacyjne podczas których zrobimy zakwas buraczany. Zakwas poprawia odporność, jest bogatym źródłem żelaza, witamin, działa uspokajająco i poprawia koncentrację.

W drugiej części przygotujemy aromatyczny i zdrowy dodatek do kutii – miód fermentowany mlekowo z przyprawami korzennymi i wędzonymi owocami.

Warsztaty prowadzi Marcin Polec PoMa.

Potrzebne składniki:

Zakwas
– buraki
– czosnek
– ziele angielskie
– liść laurowy
– pieprz czarny
– sól
– woda

Miód fermentowany mlekowo
– miód (polecany spadziowy lub gryczany – ewentualnie inny)
– cynamon
– anyż
– goździki
– wędzone śliwki
– woda
– kilka liści kapusty
– sól

Warsztaty odbędą się w formule Live na FB.

KIEDY?: 12 grudnia 2020, 18:00

Skip to content